Kolti Helga
​hivatalos honlapja
Színház-Pedagógia-Versünnep
PEDAGÓGIAI VONATKOZÁSOK
Lorem ipsum

/homepage                   /szinhaz                  /pedagogia                    /galeria                    /sajto                  /vendegkonyv                  /kapcsolat

Pedagógiai életrajz

Pályám kezdete óta kísér a tanítás. Először a Független Színpad stúdiójában oktattam beszédet. Mesterem irányításával elmélyíthettem tudásomat a drámapedagógiában.

1993-tól az akkori Veszprémi Egyetemen lettem óraadó. Retorikát és kommunikációt oktattam a leendő tanároknak, színháztörténészeknek és teológusoknak. Munkámat Bécsi Tamással, Gál Zoltánnal és Náhlik Gáborral egyeztetve végeztem. Később beszédtechnikát oktattam, az akkorra már Pannon Egyetemmé vált, intézményben.

Ezzel párhuzamosan indítottam útjára a Szárnypróba Stúdiót, amely 7-12 éves gyerekek számára adott kreativitásfejlesztést, önismereti gyakorlatokat, és rendkívül jó hatásfokkal segített a viselkedésproblémás gyerekeken is. A Pillanat Színház Csoport, amely 17 éves kortól foglalkozott a fiatalokkal, a már említetthez hasonló módon, szintén ebben az időben indult. Tanítványaim közül sokan továbbvitték a módszeremet, néhányan közülük művészekké-, illetve szervező egyéniségekké váltak.

2005 évtől a Pannon Egyetemen belül működő Egyetem Televízió tagjaival foglalkoztam heti rendszerességgel. Ez a munka jelenleg - budapesti elfoglaltságaim miatt – átmenetileg szünetel.

Rendszeresen hívnak az ország különböző területein működő csoportokhoz is bemutató órákat, workshop-okat, tréningeket tartani. Minden körülmények között előnyben részesítem a hátrányos helyzetű csoportok segítését. Látogattam a gici Sztehlo Gábor gyermekotthont és visszajárok például az Ajkán működő Molnár Gábor Műhely Alapítványhoz is, ahol eddig az enyhén és halmozottan sérült gyerekekkel foglalkoztam.

2010-ben dolgoztam ki az „Irodalom óra másként” című programsorozatot, álltalános iskolások és gimnazisták részére. A művészi eszközök segítségével és a közvetlen személyes kontakus kialakításának köszönhetően a diákok bensőséges módon ismerik meg az irodalmi alakokat és azok alkotásait. Kiemelten fontosnak tartom a kortárs irodalmat. Tevékenységeim során igyekszem minél több figyelmet és érdeklődést generálni a kortárs líra, dráma, és egyéb szépirodalmi alkotások és alkotók iránt.

Jelenleg a Színház és Film Intézet Nonprofit Kft. és a Színház- és Filmművészeti Szakközépiskola igazgatóhelyettese és tanára vagyok. A Csányi János által létrehozott cég színházi háttérszakmák képzésével foglalkozik iskolarendszerben és felnőttképzésben.

SZÁRNYPRÓBA NAPKÖZIS TÁBOR!


9-14 éves gyerek számára, Kolti Helga és művész kollégái, készség- és kreativitás fejlesztő foglalkozásokat tartanak az I.kerületben.
A kiscsoportos és egyéni tréningek során, színészi eszközökkel, szórakoztatva sajátíttatják el a verbális és nonverbális technikákat. A képzés hatására fejődik a résztvevők kommunikációs- és önkifejező képessége, javulhat a koncentrációs és tanulási affinitás, határozottabb és tudatosabb lehet a fellépés, eredményesebb a beilleszkedés és konfliktuskezelés.

A foglalkozásokat 9:00-15:00 között tartják.
A táborban háromszori étkezés biztosított (tízórai, ebéd, uzsonna).
Turnusok: 2016. 06.20-06.25.; 06.28-07.01.(Igény szerint: 07.04-09.).
Helyszín: 1013 Budapest, Krisztina krt. 59. (GÉS Alapítványi Gimnázium és Szakképző Iskola)
A tábor díja: 29 000.-Ft/fő (testvérkedvezmény van!)
Érkezés: 8:00 órától
Távozás: 16:00 óráig

Jelentkezés és információ a 0620/236-4256 telefonszámon vagy a szarnyproba@gmail.com címen.